خلاصه ای از زندگی گهربار امام کاظم علیه السلام
آن حضرت روز يك شنبه، هفتم ماه صفر، سال 128 هجرى قمرى در روستائى به نام أبواء ـ بين مكّه معظّمه و مدينه منوّره ـ ديده به جهان گشود.
* نام: موسى صلوات اللّه و سلامه عليه.
* كنيه: ابوالحسن، ابوالحسن اوّل، ابوالحسن ماضى، ابوابراهيم، و… .
* لقب: عبد صالح، كاظم، باب الحوائج، صابر، رجل، و… .
* پدر: امام جعفر، صادق آل محمّد صلوات اللّه عليهم.
* مادر: حميده مصفّاة اندلسى، دختر صاعد بربرى.
* مدّت امامت حضرت:
حضرت روز دوشنبه، 25 شوّال، سال 148 هجرى قمرى، پس از شهادت پدر بزرگوارش، در بيست سالگى منصب امامت و زعامت جامعه اسلامى را به عهده گرفت و تا سال 183 هجرى، امامت آن حضرت به طول انجاميد.
* مدّت عمر حضرت:
آن حضرت مدّت بيست سال و بنابر نَقلى 19 سال، هم زمان با پدر بزرگوارش و مدّت 35 سال پس از آن ادامه حيات داد كه جمعاً 55 سال طبق مشهور، عمرى با بركت و پر از مشقّت را سپرى نمود، گرچه بعضى عمر آن حضرت را تا 58 سال نيز گفته اند.
* شهادت حضرت:
سخن چينان دنياپرست و رياست طلب، در هر فرصت مناسبى بر عليه آن حضرت نزد هارون بدگوئى و سخن چينى نموده و او را بر عليه حضرت، تحريك مى كردند.
تا آن كه هارون دستور جلب آن حضرت را صادر كرد; و حضرتش را در بصره زندانى گرداند.
و چون مدّتى را در آن جا سپرى نمود، به بغداد منتقل شده; و در زندانى مخوف و وحشتناك تحت انواع شكنجه هاى جسمى و روحى محبوس گرديد.
در اين كه حضرت سلام اللّه عليه در چند مرحله زندانى شد; و نيز جمعاً چه مدّت زمانى را در زندان سپرى نمود، بين مورّخين اختلاف است.
* بنابر مشهور: حضرت توسّط سِندى بن شاهك; و به دستور هارون الرّشيد مسموم گرديد; و در روز جمعه، 25 رجب، سال 183 هجرى قمرى در زندان بغداد به شهادت رسيد; و جسد مطهّرش در قبرستان بنى هاشم كاظمين دفن گرديد.
* خلفاء و سلاطين هم عصر آن حضرت:
دوران امامت آن حضرت هم زمان بود با حكومت منصور دوانيقى، محمّد مهدى عبّاسى، هادى عبّاسى، هارون الرّشيد.
* تعداد فرزندان:
مرحوم سيّد محسن امين رحمة اللّه عليه تعداد 18 پسر و 19 دختر از فرزندان امام موسى كاظم (عليه السلام) را نام برده است; ولى بعضى ديگر گفته اند: آن حضرت داراى 37 دختر و 23 پسر بوده است.
* نماز آن حضرت:
دو ركعت است، در هر ركعت پس از قرائت سوره حمد، دوازده مرتبه سوره توحيد خوانده مى شود.
و پس از پايان سلام نماز، تسبيحات حضرت فاطمه زهراء (عليها السلام)گفته مى شود; و سپس حوائج و خواسته هاى مشروعه خويش را از درگاه خداوند متعال تقاضا نموده، كه ان شاء اللّه بر آورده خواهد شد.
منابع: اصول كافى ج 1، تهذيب الاحكام ج 6، و …
آخرین نظرات