مواد لازم برای۵ نفر
مواد اصلی
آرد ۱,۱/۴ پیمانه
شکر ۱,۱/۴ پیمانه
کره گیاهی ۲/۳ پیمانه
گلاب ۱/۲ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ ۱/۲ استکان
اسانس هل به مقدار لازم
پودر کاکائو 3 قاشق غذا خوری
طرز تهیه
۱- ابتدا آرد را الک کرده و کمی بو بدهید.همین که بوی خامی آرد از بین برود کافی ست. چیزی حدود 3 الی 4 دقیقه کافی ست.فقط حرارت ملایم باشد و هم بزنید تا ته نگیرد
۲- سپس آرد را از روی حرارت برداشته و مجددا الک کنید و کنار بگذارید
۳- در یک ظرف دیگر شیر و شکر را ترکیب کرده و اجازه دهید محلول با حرارت ملایم بجوش آید و شکر درون آن حل شود.
۴- وقتی شکر کاملا حل شد و شیر بجوش آمد، به ترتیب گلاب،زعفران دم کرده و در انتها دو قطره اسانس هل را افزوده و از روی حرارت بردارید
۵- آرد را مجددا روی حرارت ملایم قرار داده و کره را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا کره بخورد آرد رفته و آرد را سرخ کند.
۶- در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید.مخلوط شیر را به آرد افزوده و سریعا ترکیب کنید تا گلوله ای درون مواد نماند.اگر مواد بخوبی حل نشد از پشت قاشق چوبی کمک بگیرید و مواد را صاف و یکدست کنید
۷- روی شعله ملایم همچنان مواد را هم بزنید تا حلوا یکدست و سفت شده و از ظرف جدا شود.(حدود 5 دقیقه طول میکشد تا به حالت دلخواه برسید)در اینجا شعله را خاموش کنید و حلوا را بردارید
۸- پودر کاکائو را روی حلوا الک کنید و بخوبی ترکیب کنید تا رنگ حلوا یکدست شود.
سایر نکات
در صورت تمایل میتوانید پودر کاکائو را حذف کنید تا حلوای شیر ساده داشته باشید که در اینصورت باید از میزان شکر 1/4 را حذف کرد.یعنی میزان شکر میشود 1 پیمانه. همچنین میتوانید حلوای دورنگ هم داشته باشید.
آخرین نظرات